Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Oranjevereniging Katwijk aan Zee

HvO programma 2021

Huis van Oranje 2021

Samenwerking Huis van Oranje en Noordzee Zomerfestival

Het gaat de goede kant op! Met de forse toename van het aantal vaccinaties, vooral bij de oudere en kwetsbare bevolkingsgroepen, wordt de kans groter dat we een mooie zomer tegemoet gaan. Helaas is dat te laat voor de traditionele periode van het Huis van Oranje. Voor het tweede jaar op rij geen grote tent op het Strandplein. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, maar zetten in op een editie in augustus, waarbij wij de samenwerking zoeken met het Noordzee Zomerfestival.

September vorig jaar is ons bestuur – ondanks grote onzekerheid – positief aan de slag gegaan. Alle voorbereidingen werden getroffen, artiesten gecontracteerd, de PR gestart en verder natuurlijk alle logistieke zaken, die nodig zijn voor een succesvolle editie 2021. Medio februari werd duidelijk dat het geen haalbaar scenario meer zou zijn. Het Huis van Oranje markeert de start van het festivalseizoen in de gemeente Katwijk en als organisatoren voelen wij de teleurstelling niet alleen zelf, maar merken dat ook aan de reacties van artiesten en publiek.

Het idee om de handen ineen te slaan komt van Rein Varkevisser en PR-man/programmeur Arie van Rooijen. Zij hadden vorig jaar al diverse gesprekken over de mogelijkheid van samenwerking.

Hopelijk gaat het er dit jaar definitief van komen. De seinen staan voorwaardelijk op groen, gelet op de eerste resultaten van de fieldlabs en de voorzichtige verwachtingen van de overheid. Natuurlijk blijft het wel spannend en in welke vorm en onder welke condities alles kan doorgaan. Vast staat wel, dat als het kan, wij er alles aan zullen doen om er op het Strandplein een groot Oranjefeest van te maken.

In het programma look a like optredens van o.a. Bløf, Guus Meeuwis, Neil Diamond, Barry Badpak. Ook zijn The Clarks gecontracteerd met een geweldige muzikale show en wordt er nagedacht over een feestavond in het kader van het goede doel voor KIKA.

Het Huis van Oranje wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door:

Auto en Truck Service Katwijk B.V.
Bicking.NL – kwaliteitswijnen
Bouwkundig tekenbureau de VreugdDe Wit Totaal E-techniek
Groene Brandbeveiliging
Hotel Zee en Duijn
IJzerhandel vd Anker
Induct B.V.
Jaap Houwaard installatietechniek
Soed B.V.
Vink Systemen BV
Vipe Welding

Maandag 16 augustus t/m zaterdag 21 augustus
Locatie: Huis van Oranje Strandplein Katwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Expositie 75 jaar bevrijding – Katwijk en Valkenburg in oorlog

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het verhaal doorvertellen in een educatieve setting waarbij diverse generaties elkaar ontmoeten is essentieel. Een eenmalig en unieke activiteit die gratis toegankelijk is voor de jeugdigen, jongeren, volwassenen, senioren, toeristen, als onderdeel van de bredere programmering van 75 jaar vrijheid.
Ook lokale musea, en culturele instellingen worden in de campagne onder de aandacht gebracht. In de expositie krijgt het verhaal van verzet, Engelandvaarders en bevrijding een bijzonder gezicht.

De expositie zal bestaan uit zeer veel foto en beeldmateriaal van o.a. de meidagen in 1940 de Atlantikwal, het verzet en van de ontsnappingspogingen van de Engelandvaarders en natuurlijk de bevrijding. De koopvaardij in oorlogstijd wordt belicht en een prachtige fotoreeks ‘Dit mag nooit meer’. Uiteraard zijn alle dorpskernen van de Gemeente Katwijk vertegenwoordigd en zullen ook foto’s en film van Rijnsburg en Valkenburg geëxposeerd  worden.

Waar       : in de tent van Huis van Oranje

Wanneer: vanaf 11:00 uur t/m 17:00 uur

Toegang  : gratis.

 

 

 

Deze unieke expositie wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Fonds 1818
Huis van Oranje
Stichting oud Valkenburg
Vereniging oud Rijnsburg
Welzijnskwartier
Museum Engelandvaarders
Genootschap oud Katwijk
Welzijnskwartier
Katwijks Museum
Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk
Vincent van den Hoven (fotograaf/filmer)
Hubert Nijgh
Locatie: Strandplein, (Huis van Oranje)

 

 

 

 

 

Facebook

Afgelasten festiviteiten Koningsdag 2020

Ons land en de wereld om ons heen zijn in de greep van het coronavirus. Onze gedachten gaan daarbij in de eerste plaats uit naar de slachtoffers en hun families.

U heeft waarschijnlijk, net als wij, de persconferentie van 23 maart jl. van ons kabinet gezien. De nieuwe maatregelen zijn fors en gelden tot 1 juni.  Oranjevereniging Katwijk aan Zee kan niet anders dan alle festiviteiten op en rond Koningsdag, waaronder ook de evenementen in het Huis van Oranje afgelasten. Gezondheid gaat boven alles.

Als Oranjevereniging zijn wij zeer betrokken met de inwoners en ondernemers van ons dorp. Samen met de Koninklijke bond van Oranjeverenigingen beraden wij ons op een invulling welke past bij de omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. Want, om met de woorden van onze minister president te spreken, alleen samen komen we deze moeilijke periode te boven. Houdt u daarom onze website www.oranjeverenigingkatwijkaanzee.nlen www.facebook.com/ovkatwijkaanzee/ in de gaten.

Ook de festiviteiten rondom 75 jaar vrijheid die door de gezamenlijke Oranjeverenigingen werden georganiseerd zijn afgelast; meer informatie daarover staat op de website https://75jaarvrijheid.ovkrv.nl/

Wij wensen u veel sterkte en gezondheid toe in deze onzekere tijden. Blijf gezond en heb oog voor elkaar!

Met vriendelijke Oranje groet,

Het bestuur van Oranjevereniging Katwijk aan Zee

 

 

Agenda Huis van Oranje 2020 op het evenementenplein aan de Boulevard

vr.  24 april     20:30 uur        Los Zand met Bløf Tribute en Cover the Cage
za. 25 april      20:30 uur        Back to the Sixties, Seventies and Eighties  met de Clarks          
ma. 27 april     13:30 uur       Muziekfestival met o.a. The Experid Faces,  Barry Badpak,
                                                 Guus Meeuwis Look a Like en vele anderen..
wo.  29 april   t/m za . 2 mei   Expositie 75 jaar  Vrijheid van 11:00  tot 17:00 uur 
do.  30 april    13:30 uur         Vrijheidsexpress
vr.   01 mei        20:30 uur      Vrijheidsconcert met o.a. DVS on Stage, Popkoor Prestige Pro en een jong strijkersensemble                                                                  TICKETS              
za. 02 mei        13:00 uur       Shanty Koren Festival met Voor de Mast, Skuytevaert  en de Vlietzangers
za. 02 mei        09:00 uur       Bevrijdingsloop 75 jaar vrijheid
di. 05 mei        17:00 uur       Bevrijdingspop. Lets Folk, Cafe De Melkboer en Los Elektros

Alle avonden in het Huis van Oranje zijn gratis toegankelijk, behalve het Vrijheidsconcert op vrijdag 1 mei

vr.  24 april     20:30 uur  Los Zand met Bløf Tribute en Cover the Cage

Los Zand

Bløf stond vorig jaar maar liefst 16x in de Top 2000 en is daarmee de Nederlandse hofleverancier van de Top 2000.

De Katwijkse band Los Zand met leadzanger Arie Nijgh spelen de grootste hits van deze Zeeuwse band.

En dat doen ze geweldig. Fans van Bløf , hier moet je bijzijn!

Cover the Cage

Vorig jaar ging bij wijze van spreken het dak eraf met het optreden van  Cover the Cage.
Een fantastisch feestje was dat. Op veler verzoek zijn ze er weer.
Tussen de 2 bands door draait onze huis DJ Arie van Rooijen de grootste hits uit de top 2000.
Een geweldige start van het Huis van Oranje. Te vinden op het evenementenplein  tegenover Hotel Noordzee. Toegang en toiletten zijn gratis.

za. 25 April  20:30 uur Back to the Sixties, Seventies and Eighties  met de Clarks

 

 

Deze band heeft al vele jaren succes in binnen- en buitenland. Ze spelen veel muziek uit de jaren 60,70 en 80.

Zijn elke vrijdag avond op Veronica te zien bij het populaire voetbalprogramma Veronica Inside met Wilfred Genee, Renee van der Gijp en Johan Derksen. Ook trokken ze  vorig jaar uitverkochte zalen in Nederland met hun theater tour  samen met A.J. Plug en muziek kenner Johan Derksen.
Zaterdagavond 25 April moet u vrij houden ,Zij treden dan op in het Huis van Oranje op het evenementenplein aan de boulevard.
Nog een datum om te noteren is 5 mei we vieren dan 75 jaar bevrijding  samen met de overige Oranjeverenigingen uit onze KRV gemeente  wordt het groot feest in Katwijk.
Met o.a. ook in het Huis van Oranje Bevrijdingspop met alleen maar Katwijkse artiesten.

ma. 27 april     13:30 uur       Muziekfestival met o.a. The Expired Faces,  Barry Badpak, Guus Meeuwis Look a Like en vele anderen..

MUZIEKFEEST  OP KONINGSDAG IN HUIS VAN ORANJE.

Natuurlijk kunnen de feestvierders ook dit jaar op Koningsdag weer terecht in de feesttent op het strandplein.  De Oranjevereniging heeft dit jaar 1 van de beste Line ups van de afgelopen jaren. Naast de vaste zangers van dit muziekfestijn te weten de sfeermakers Patrick Messemaker en Arie Nijgh, en 1 van de beste DJ,s uit Katwijk  DJ Martiens  kunt u daarnaast volop genieten van The Expired Faces. Hun repertoire bestaat grotendeels uit songs van de jaren 60,70.80 & 90 kortom een opeenvolging van soul,pop,en rock klassiekers uit de vervlogen jaren.
Verder Apres ski ,feesten en polonaise lopen met   Dj Arie van Rooijen in Tiroler  kostuum . Deze succesvolle Feesthoedjes DJ neemt weer 300 rood wit blauwe vlaggetjes en een partij tirolerhoedjes mee . En hoort u de plaat Anton aus Tirol , dan worden deze gratis uitgedeeld. Ook het foute kwartiertje met foute muziek en een foute DJ mag er zijn. Verder gaan we terug  in de tijd met zanger Marcel. Hij zingt de grootste hits van Elvis ,Tom Jones, en Niel Diamond natuurlijk zingt hij ook de grote hit van Neil,  Sweet Caroline. Een hoogtepunt moet ook worden het optreden van Guus Meeuwis look a Like. Hij zingt op een voortreffelijke wijze de grootste hits van Guus o.a Brabant,Het dondert en het bliksemt, Per spoor,Het is een nacht enz. Echt genieten. Als kers op de oranje slagroomtaart , het Leidse trio Barry Badpak. Zeer populair bij de jeugd. Vorig jaar ging het dak er vanaf met hun optreden .Muziek ala Armin van Buren kunt u verwachten van de zeer jonge en de talentvolle 13 jarige DJ Jaimy Lorenzo, die z,n draaikunsten zal vertonen. Het feest voor jong en oud met muziek van Eddy Wally tot Happy Hardcore begint om 13.30 uur en eindigt om 19.00 uur. De presentatie ligt in handen van Arie van Rooijen. Wees op tijd want vol is vol. Gratis toiletten en Gratis Toegang.

the Expired Faces 

De Katwijkse band the Expired Faces zijn: Willem Kuijt, Jan Hazenoot, Dirk Plugge, Peter Winters en Volker van Hameren. Dit muzikale gezelschap is in het najaar van 2014 ontstaan op initiatief van Willem Kuijt en Jan Hazenoot. In deze formatie spelen louter ervaren muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de muziekscene van Katwijk en omstreken.
Het repertoire van the Expired Faces bestaat grotendeels uit songs van de jaren 60, 70, 80 & 90 en laats zich omschrijven als een reis door de geschiedenis van de
popmuziek, kortom een opeenvolging van soul, pop en rock klassiekers met een twist uit vervlogen tijden.
Een sterkpunt van de band is dat zij hun repertoire zowel elektrisch als akoestisch ten gehore kunnen brengen. Het verzorgen van een akoestisch optreden in een huiskamer, (achter)tuin of horecagelegenheid, waar het niet zo hard mag/kan, bestaat dan ook zeker tot de mogelijkheid. De mannen van the Expired Faces staan bekend om hun veelzijdigheid van “elektrisch spijkerhard” tot “akoestisch fluisterzacht”. De uitspraak “control the noise” wordt dan ook veelal opgemerkt.

Barry Badpak

HALLO, WIJ ZIJN BARRY BADPAK!

In 2011 braken we door met onze hit ‘Waar ga je heen met je kamelenteen?’ en vanaf dat moment, is datgene wat begon als een grap, uitgegroeid tot de entertainmentact van nu. Inmiddels is Barry Badpak niet meer weg te denken uit de feest-scene en treden we op van studentenvereniging tot huiskamerconcert en van schuurfeest tot bruiloft.We maken muziek, we schrijven liedjes en natuurlijk treden we heel veel op. Omdat we op zo veel verschillende plekken hebben gestaan, kunnen we makkelijk schakelen en ons aanpassen (oké, een beetje dan) aan het soort evenement. We krijgen alle voetjes van de vloer, iedereen host en sjanst en het bier zal rijkelijk vloeien.

wo. 29 april  t/m za. 2 mei  Expositie 75 jaar Vrijheid van 11:00  tot 17:00 uur

Speciaal voor het 75 jarige bevrijdingsfeest hebben de gezamenlijke Oranjeverenigingen KRV in samenwerking met diverse partijen een unieke expositie gemaakt.

Vanaf 29 april tot en met 2 mei kunt u deze bijzondere expositie tussen 11:00 uur en 17:00 uur bezoeken in het Huis van Oranje aan de Boulevard in Katwijk.

De expositie zal bestaan uit zeer veel foto en beeldmateriaal van o.a. de meidagen in 1940 de Atlantikwal, het verzet en van de ontsnappingspogingen van de Engelandvaarders en natuurlijk de bevrijding. De koopvaardij in oorlogstijd wordt belicht en een prachtige fotoreeks ‘Dit mag nooit meer’. Uiteraard zijn alle dorpskernen van de Gemeente Katwijk vertegenwoordigd en zullen ook foto’s en film van Rijnsburg en Valkenburg geëxposeerd  worden.

Ten slotte vult Vincent van den Hoven (www.vinzie.nl) de expositie aan met prachtige hedendaagse foto’s  in Katwijk van de overblijfselen van de oorlog.

Deze brengt hij op heel bijzondere wijze in beeld

Toegang is gratis.

 

 

 

Deze unieke expositie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fonds 1818
Huis van Oranje
Stichting oud Valkenburg
Vereniging oud Rijnsburg
Welzijnskwartier
Museum Engelandvaarders
Genootschap oud Katwijk
Welzijnskwartier
Katwijks Museum
Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk
Vincent van den Hoven (fotograaf/filmer)
Hubert Nijgh
woensdag 29 april t/m zaterdag 2 mei dagelijks, 10.00 -17.00 uur

Locatie: Strandplein, (Huis van Oranje)

do. 30 april 13:30 uur Vrijheidsexpress

De Vrijheidsexpress komt tijdens de maand van de Vrijheid naar alle Nederlandse provincies.
De Vrijheidsexpress bezoekt scholen, buurten, pleinen en dorpshuizen en verzameld bijzondere verhalen over de bevrijding van de eigen regio en over oorlog en vrede. In de Vrijheidsexpress maakt de bezoeker kennis met de betekenis van Vrijheid en onvrijheid toen en nu. Iedereen is welkom in de Vrijheidsexpress, in het bijzonder mensen die niet zo snel naar een museum of theater toe zullen gaan, en mensen met een eigen oorlogsverhaal. De Vrijheidsexpress brengt Vrijheid dichter bij.Het programma in de Vrijheidsexpress ziet er als volgt uit:
13.30 – 14.00  uur: Documentaire 75 jaar Vrijheid
14.00 – 14.30 uur:  Documentaire ‘de vergeten Marine’. Over het ruimen van de Kathy mijnen direct na de oorlog.
14.30 – 15.00 uur:  Kennismaken met het Dilemma-spel. Een spel voor jong en oud.
15.00 – 15.30 uur:  Kennismaken met Digitale Vrijheid. Een spel voor jong en oud.
15.30 – 16.00 uur:  Documentaire 75 jaar Vrijheid.
16.00 – 16.30 uur:  Documentaire ‘de vergeten Marine’. Over het ruimen van de Kathy mijnen direct na de oorlog.
16.30 – 17.00 uur:   Afsluiting
Datum: 30 april 2020 13:30Locatie: Nabij het Huis van Oranje, Boulevard Katwijk 

Toegang: gratis. Van  13.30 – 17.00 uur 

vr.  01 mei  20:30 uur  Vrijheidsconcert met o.a. DVS on Stage, Popkoor Prestige Pro en een jong strijkersensemble 

Op vrijdag 1 mei a.s. is de sfeervolle expositie 75 jaar Vrijheid van het Huis van Oranje op het Strandplein in Katwijk het decor van een bijzonder vrijheidsconcert. DVS on Stage treedt op met het van TV bekende Popkoor Prestige Pro en een jong strijkersensemble van o.a. het Amsterdams conservatorium.

Aangevuld met diverse lokale artiesten zullen ruim 70 muzikanten en zangers garant staan voor een avondvullend programma met veel afwisselende muziek. Symphonic pop en rock; van de Beegees, Bruno Mars, Joe Cocker tot het imposante Pump and Circumstances en het bekende Bohemian Rhapsody. Maar natuurlijk ook licht klassiek, het bevrijdingsthema en nummers van Hollandse bodem met o.a. André Hazes. Kortom een avond die u niet wilt missen. Laat uzelf verrassen tijdens dit avondvullend concert in een geweldige ambiance!

Kaarten kosten 10 euro (inclusief gratis koffie en 1 consumptie voor in de pauze). Aan de zaal € 12,50.

Klik hieronder op de link om kaarten te kopen

https://www.ticketkantoor.nl/shop/hvo-dvsonstage

Aanvang: 20.30 uur (zaal open 20.00 uur)

Locatie:

                                Huis van Oranje, Strandplein Katwijk (t.o. Hotel Noordzee)

za. 02 mei  09:00 uur       Bevrijdingsloop 75 jaar vrijheid

De Vrijheidsloop is het sportieve element in het programma 75 jaar Vrijheid in Katwijk. De Vrijheidsloop is een wandeltocht door alle dorpskernen; Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee. Voor zowel de sportieve als recreatieve wandelaars zijn er routes waarbij langs plekken en monumenten wordt gewandeld die herinneren aan de Duitse bezetting. De wandeltocht is laagdrempelig, dus van jong tot oud, getraind en ongetraind kan meedoen. In de route beschrijving is een toelichting opgenomen over deze historische plekken.
Er zijn twee lange routes van respectievelijk 25 en 16 km die door alle  dorpskernen, Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg gaan. De route van 25 km gaat ook door het duingebied, de Pan van Persijn en ook een stuk over het voormalige Vliegkamp Valkenburg. Beide routes starten en eindigen bij de tent op het strandplein tegenover Hotel Noordzee aan de boulevard van Katwijk.
Daarnaast zijn er 2 routes van 8 km. Er is een route die Valkenburg en Rijnsburg aandoet, waarbij gestart kan worden bij zowel het Dorpshuis in Valkenburg als bij de Burgt in Rijnsburg. De andere route doet Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn aan, waarbij gestart kan worden bij de tent op het strandplein in Katwijk aan Zee en De Roskam in Katwijk aan de Rijn.

De routes zijn niet bewegwijzerd. Naast een routebeschrijving wordt er een folder verstrekt met informatie over de plekken en monumenten waar langs wordt gewandeld.

Onderweg zullen de deelnemers een aantal versnaperingen ontvangen en na voltooien van de wandeling  wordt er een herinnering uitgereikt.
De starttijden zijn:
25 km  van 9.00 tot 9.45 uur
16 km  van 10.15 tot 11.00 uur
8 km van 11.30 uur tot 12.00 uur

Locaties:

Huis van Oranje Strandplein Katwijk (t.o. Hotel Noordzee)

de Burgt in Rijnsburg, het Dorpshuis Valkenburg en de Roskam in Katwijk aan de Rijn

 

za. 02 mei  13:00 uur    Shanty Koren Festival met Voor de Mast, Skuytevaert  en de Vlietzangers

Bij 3 korenfestival tussen de koren door treden er in de pauzes enkele artiesten op.

di. 05 mei 17:00 uur Bevrijdingspop Lets Folk, Café De Melkboer en Los Elektros

Let’s Folk

Let’s Folk is een lokale Folkband uit Katwijk met muziek voor iedere liefhebber van diverse Folkstijlen: de Nederfolk, Ierse Folk, Bluegrass en andere stijlen komen voorbij.
De band is uitgerust met 5 stemmige zang, gitaar, banjo, mandoline, bas, accordeon, diverse fluiten en cajon.

De bandleden zijn muzikanten die al wat jaartjes meegaan!
Samen zullen ze u in de Keltische streken laten wanen, u laten genieten van de bluegrass om dan vervolgens snel weer voet op eigen bodem te plaatsen en een Folkfeest te geven waar iedereen van houdt!
De bandleden van Let’s Folk zijn: Dirk-Jan van Rijn – Vocals & Gitaar (bekend van: Retuned & praiseband TOV) Martin Vooijs – Vocals, Accordeon & Mandoline (bekend van: Café de Melkboer) Willemijn van Duijn – Vocals & Fluiten (bekend van diverse projecten & coverband N.E.N) Arwin Vooijs – Vocals & Basgitaar (Bekend van: Tot Laterz! & Intensive Cover) Hans Vink – Vocals & Percussie ( Bekend van: Lekker Bezig / The Sellouts) Johan de Vreugd – Banjo & Gitaar (Bekend van diverse gospel projecten) Wij hopen u snel te ontmoeten!

Café de Melkboer

Café de Melkboer zijn Cees, Roland, Martin en Jan (allen ex Try Out). Wij spelen in het café, maar net zo goed buiten in de tuin of bij u in de woonkamer.
Café de Melkboer is akoestische livemuziek voor alle soorten feestjes en cafés. Geen drums, geen electrische gitaren, maar de ambachtelijke basis: bas, akoestische gitaar, accordeon, cajun en veel zang. Verwacht geen luidruchtig popconcert, het Volendamse genre of Frans Bauer, maar al het andere kan en mag. Van Amazing stroopwafels tot Golden Earring en van de Dijk tot Bob Dylan en Neil Young.

 

Los Elektros

Los Elektros “formerly known als Los Akoestos” is een 5 koppige unplugged band die in het Huis van Oranje  de boel op stelten gaan zetten tijdens de bevrijdingspop. Deze band kan werkelijk alles spelen maar wat ze ook ten gehore brengen: het is één groot feest.

De Katwijkse band heeft afscheid genomen van veel brave akoestische deuntjes.

En daarvoor in de plaats: knallende drums, scheurende gitaren en rokende toetsen!
Hun motto is “Feesten en een avondje uit je dak en de nieuwe “bandjas” past ons goed