Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Taptoe Koningsdag 2024 verhuist naar de Goerie

Nationale top van mars en showwereld biedt muzikaal spektakel

De Taptoe op Koningsdag 27 april kun je gerust een van de hoogtepunten noemen van Koningsdag. Dit jaar is de Taptoe op het terrein van Ijsclub Voorwaarts op de Goerie in plaats van het Andreasplein. Vrijwilligers van de Ijsclub zullen dit evenement volledig verzorgen.

Deze nieuwe locatie biedt tal van voordelen. Zo hebben meer toeschouwers beter zicht op de optredens. Ook wordt Katwijk Noord meer betrokken bij de feestelijkheden rond Koningsdag. Gezien de vuurwerkshow die daarop volgt ook verplaatst is naar de Kanaaldijk sluit het mooi op elkaar aan.

De Stichting Taptoe Katwijk (STK) biedt muzikaal spektakel met de nationale top van de mars en showwereld. De deelnemende korpsen aan de taptoe hebben vele gouden medailles gewonnen op het  Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, met 6 deelnemende korpsen is het programma meer dan compleet. De Marchingbands DVS en junioren uit Katwijk, Kunst en genoegen en Amigo uit Leiden en Pasveer en Jong Pasveer uit Leeuwarden.

De taptoe begint om 20.00 en eindigt ongeveer 22.30 uur. De Oranjevereniging Katwijk aan Zee vraagt de bezoekers om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Auto’s kunnen worden geparkeerd op het terrein van de Noordduinen.