Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Nieuws

Boek ‘Amalia’ in de winkel

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Boek ‘Amalia’ in de winkel

16 november 2021

Vandaag verschijnt het boek ‘Amalia’. Claudia de Breij schreef dit boek ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van Prinses Amalia op 7 december 2021. Tijdens een videogesprek blikken de Prinses en de schrijfster terug op hun samenwerking en bespreken en tonen het eindresultaat.

Claudia de Breij schreef het boek ‘Amalia’ op basis van ontmoetingen met de Prinses. Het boek vormt een weerslag van deze gesprekken en een indruk van de auteur. Ook bevat het boek foto’s uit het privé-archief van Prinses Amalia.

 

‘Amalia’ verschijnt in lijn van traditie van eerder verschenen boeken over de beoogd troonopvolgers ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek ‘Alexander’ en Hella Haasse in 1955 ‘Portret van Prinses Beatrix’.

 

Klik hier voor meer informatie:

 

Algemene Ledenvergadering 2021 op 17 november 2021 ** AFGELAST **

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Algemene Ledenvergadering 2021 op 17 november 2021 ** AFGELAST **

12 oktober 2021

*****  DE ALGEMENE LEDENVEGADERING IS WEGENS DE CORONA MAATREGELEN VAN DE OVERHEID AFGELAST *****

Oranjevereniging Katwijk aan Zee houdt op woensdag 17 november 2021 haar Algemene Ledenvergadering in Hotel Zee en Duin, Boulevard 5 te Katwijk aan Zee.

Aanvang 20:00 uur

Bezoekers moeten zich kunnen legitimeren en aantonen dat ze maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus, van Covid-19 hersteld zijn of hiertegen volledig zijn gevaccineerd.

 

Agenda   

 1. Opening door de voorzitter.
 2. Vaststellen van de agenda.
 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 2019 (Bijlage 3.1)
 4. Jaarverslag 2019 en 2020 door de secretaris (Bijlage 4.1).
 5. Samenstelling bestuur.
 6. Financieel verslag 2019 en 2020 door de penningmeester (Bijlage 6.1).
 7. Verslag kascontrolecommissie en decharge bestuur.
 8. Benoeming kascontrolecommissie.
 9. Aanpassing contributie 2022.
 10. Vooruitblik op Koningsdag 2022.
 11. Rondvraag
 12. Sluiting door de voorzitter en zingen van het Wilhelmus.

 

Het bestuur van de Oranjevereniging wenst u een prettige avond toe.

Programma Huis van Oranje bekend!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Programma Huis van Oranje bekend!

okt. 2021 – Programma Huis van Oranje bekend!

Huis van Oranje is in samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan Zee weer volop bezig met een geweldig programma op en rond Koningsdag 2022. Na 2 jaar vanwege de Pandemie het niet voluit te kunnen organiseren, staan de bestuursleden nu te popelen om er in Katwijk weer een groot Oranjefeest van te maken!

Het volledige programma vind je hier

Rabobank Maritieme Markt 2021 grandioos succes!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Rabobank Maritieme Markt 2021 grandioos succes!

 

sept – 2021 – Maritieme Markt grandioos succes!

Op zaterdag 18 september vond op de kade langs het Prins Hendrikkanaal (Zwaaikom) de Rabobank Maritieme Markt plaats. Ondanks de beperkingen vanwege de overheidsmaatregelen was het een grandioos succes! Rond de 80 historische schepen lagen in het Prins Hendrikkanaal en op de wal  stonden 35 oldtimervrachtwagens en draaiende scheepsmotoren. Verder was een braderie met oude ambachten en meer dan 100 kramen op de gezellige drukbezochte markt. Ook werden er rondvaarten georganiseerd door de sleepboten.

Foto’s van de maritieme markt vindt u hier

Expositie 75 jaar bevrijding – Katwijk en Valkenburg in oorlog gaat door!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Expositie 75 jaar bevrijding – Katwijk en Valkenburg in oorlog gaat door!

juli 2021 – Huis van Oranje en Noordzee Zomerfestival slaan de handen in één

Het gaat uiteindelijk toch lukken! In samenwerking met het Noordzee Zomerfestival wordt na 3x uitgesteld te zijn geweest alsnog de expositie 75 jaar bevrijding georganiseerd.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het verhaal doorvertellen in een educatieve setting waarbij diverse generaties elkaar ontmoeten is essentieel. Een eenmalig en unieke activiteit die gratis toegankelijk is voor de jeugdigen, jongeren, volwassenen, senioren, toeristen, als onderdeel van de bredere programmering van 75 jaar vrijheid. In de expositie krijgt het verhaal van verzet, Engelandvaarders en bevrijding een bijzonder gezicht.

De expositie zal bestaan uit zeer veel foto en beeldmateriaal van o.a. de meidagen in 1940 de Atlantikwal, het verzet en van de ontsnappingspogingen van de Engelandvaarders en natuurlijk de bevrijding. De koopvaardij in oorlogstijd wordt belicht en een prachtige fotoreeks ‘Dit mag nooit meer’. Uiteraard zijn alle dorpskernen van de Gemeente Katwijk vertegenwoordigd en zullen ook foto’s en film van Rijnsburg en Valkenburg geëxposeerd  worden.

Waar       : in de tent van het Noordzee Zomer Festival

Wanneer: 5 t/m 14 augustus vanaf 11:00 uur t/m 17:00 uur

Toegang  : gratis.

 

 

 

 

Deze unieke expositie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fonds 1818
Huis van Oranje
Stichting oud Valkenburg
Vereniging oud Rijnsburg
Welzijnskwartier
Museum Engelandvaarders
Genootschap oud Katwijk
Welzijnskwartier
Katwijks Museum
Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk
Vincent van den Hoven (fotograaf/filmer)
Hubert Nijgh
Locatie: Strandplein, (Huis van Oranje)

 

Huis van Oranje 2021 in samenwerking met NZF?

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Huis van Oranje 2021 in samenwerking met NZF?

april 2021 – Samenwerking Huis van Oranje en Noordzee Zomerfestival

                                                   

 

 

Het gaat de goede kant op! Met de forse toename van het aantal vaccinaties, vooral bij de oudere en kwetsbare bevolkingsgroepen, wordt de kans groter dat we een mooie zomer tegemoet gaan. Helaas is dat te laat voor de traditionele periode van het Huis van Oranje. Voor het tweede jaar op rij geen grote tent op het Strandplein. Wij gaan niet bij de pakken neerzitten, maar zetten in op een editie in augustus, waarbij wij de samenwerking zoeken met het Noordzee Zomerfestival.

September vorig jaar is ons bestuur – ondanks grote onzekerheid – positief aan de slag gegaan. Alle voorbereidingen werden getroffen, artiesten gecontracteerd, de PR gestart en verder natuurlijk alle logistieke zaken, die nodig zijn voor een succesvolle editie 2021. Medio februari werd duidelijk dat het geen haalbaar scenario meer zou zijn. Het Huis van Oranje markeert de start van het festivalseizoen in de gemeente Katwijk en als organisatoren voelen wij de teleurstelling niet alleen zelf, maar merken dat ook aan de reacties van artiesten en publiek.

Het idee om de handen ineen te slaan komt van Rein Varkevisser en PR-man/programmeur Arie van Rooijen. Zij hadden vorig jaar al diverse gesprekken over de mogelijkheid van samenwerking.

Hopelijk gaat het er dit jaar definitief van komen. De seinen staan voorwaardelijk op groen, gelet op de eerste resultaten van de fieldlabs en de voorzichtige verwachtingen van de overheid. Natuurlijk blijft het wel spannend en in welke vorm en onder welke condities alles kan doorgaan. Vast staat wel, dat als het kan, wij er alles aan zullen doen om er op het Strandplein een groot Oranjefeest van te maken.

Voorlopige data: maandag 16 augustus t/m zaterdag 21 augustus 2021
Locatie                 : Huis van Oranje Strandplein Katwijk

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Auto en Truck Service Katwijk
B.V.Bicking.NL – kwaliteitswijnen
Bouwkundig tekenbureau de Vreugd
De Wit Totaal E-techniek
Groene Brandbeveiliging
Hotel Zee en Duijn
IJzerhandel vd Anker
Induct B.V.
Jaap Houwaard installatietechniek
Soed B.V.
Vink Systemen BV
Vipe Welding

Expositie 75 jaar bevrijding – Katwijk en Valkenburg in oorlog

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het verhaal doorvertellen in een educatieve setting waarbij diverse generaties elkaar ontmoeten is essentieel. Een eenmalig en unieke activiteit die gratis toegankelijk is voor de jeugdigen, jongeren, volwassenen, senioren, toeristen, als onderdeel van de bredere programmering van 75 jaar vrijheid.
Ook lokale musea, en culturele instellingen worden in de campagne onder de aandacht gebracht. In de expositie krijgt het verhaal van verzet, Engelandvaarders en bevrijding een bijzonder gezicht.

De expositie zal bestaan uit zeer veel foto en beeldmateriaal van o.a. de meidagen in 1940 de Atlantikwal, het verzet en van de ontsnappingspogingen van de Engelandvaarders en natuurlijk de bevrijding. De koopvaardij in oorlogstijd wordt belicht en een prachtige fotoreeks ‘Dit mag nooit meer’. Uiteraard zijn alle dorpskernen van de Gemeente Katwijk vertegenwoordigd en zullen ook foto’s en film van Rijnsburg en Valkenburg geëxposeerd  worden.

Waar       : in de tent van Huis van Oranje

Wanneer: vanaf 11:00 uur t/m 17:00 uur

Toegang  : gratis.

 

 

 

Deze unieke expositie wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Fonds 1818
Huis van Oranje
Stichting oud Valkenburg
Vereniging oud Rijnsburg
Welzijnskwartier
Museum Engelandvaarders
Genootschap oud Katwijk
Welzijnskwartier
Katwijks Museum
Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk
Vincent van den Hoven (fotograaf/filmer)
Hubert Nijgh
Locatie: Strandplein, (Huis van Oranje)

 

Rabobank Maritieme Markt 2021

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Rabobank Maritieme Markt 2021

april 2021 – In september toch een bruisend markt in het hart van Katwijk?

Ieder jaar is er aan de Zwaaikom een Maritieme Markt met oude ambachten, een braderie en het kanaal vol met historische schepen. Kinderen varen in de vijver met kleine bootjes die ze zelf kunnen besturen. Stationair draaiende motoren op de kant trekken veel bezoekers met name de oud schippers die de motoren nog van vroeger herkennen.

Ook de ringsteekwedstrijd van de opduwers is altijd heel spectaculair om te zien.

Als gevolg van de overheidsmaatregelen is vorig jaar de Maritieme Markt in september gehouden, waardoor alles toch op een veilige manier kon plaatsvinden. Anders van opzet maar zeker niet minder aantrekkelijk! Zo was er een anderhalve meter looproute gecreëerd, was de braderie verlengd en waren er naast de bekende attracties ook Oldtimer vrachtwagens, die nagenoeg de gehele Prins Hendrikkade vulden. Super leuk om te zien!

Ook dit jaar is het team Maritieme Markt weer hard aan de slag gegaan met de organisatie. Alle voorbereidingen werden getroffen, maar toen in februari duidelijk werd dat een markt op Koningsdag niet haalbaar zou zijn, is besloten de Maritieme Markt wederom door te schuiven naar september.

Natuurlijk is het onzeker in welke vorm de Rabobank Maritieme Markt in september zal plaatsvinden. Vast staat wel dat de Oranjevereniging er alles aan zal doen om er weer een heel gezellig evenement van te maken.

Een boeiende en actieve markt vol met historische schepen, oude ambachten en allerlei activiteiten voor jong en oud.

Dit evenement wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door:
Afak Techniek BV

Cornelis Vrolijk Holding BV
D&W Remmelzwaal VOF
De Kledingkade
DSV verzorgd leven – De Reedery
Hollands stoffenhuis
J.J.M. Heemskerk Holding BV
L. van Duijn & Zn
Maritiem
Ouwehand Bouw Katwijk
Pannenkoekenhuis de Beslagkom
Radio Holland
Schuitemaker Vishandel
V.O.F. Sagitta
WNL marine electronics
Ymuiden stores

Zaterdag 18 september,
10.00-17.00 uur
Locatie: Zwaaikom
Pr. Hendrikkanaal

H.M. Koningin Maxima 50 jaar

ByonwithReacties uitgeschakeld voor H.M. Koningin Maxima 50 jaar

mei 2021 – H.M. Koningin Maxima 50 jaar

Oranjevereniging Katwijk aan Zee feliciteert H.M. Koningin Maxima met haar 50ste verjaardag op 17 mei 2021.
We wensen haar een hele mooie dag toe samen met de mensen die haar dierbaar zijn.

Klik HIER om het hele artikel in het Leidschdagblad te lezen (alleen voor abonnees)

De foto’s zijn belangeloos beschikbaar gesteld door Johan Westra Fotografie (johanwestra@hotmail.com).

Klik HIER voor meer foto’s.

 

De film van de onthulling is gemaakt door Marco Den Engelsman, hartelijk dank voor deze schitterende bijdrage!

Word lid en ontvang 4 tompoucen!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Word lid en ontvang 4 tompoucen!

Let op! Deze actie is verlopen

april 2021 – Nog geen lid van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee? Meldt u zich direct 1) aan en u krijgt 4 tompoucen cadeau!

Onze trouwe leden worden natuurlijk niet vergeten. Het lot 2) zal uitwijzen welke 50 leden ook dit cadeau zullen ontvangen.
Met velen tezamen blijven wij in staat om Koningsdag groots te vieren!

1) Deze actie loopt t/m 17 mei 2021, de dag waarop Koningin Maxima haar 50e verjaardag viert!
2) Loting vindt plaats onder de leden die op 17 mei 2021 het lidmaatschapsgeld hebben voldaan.

Klik HIER om u aan te melden als lid

Ledenadministratie:

Oranjevereniging Katwijk aan Zee
Postbus 134
2220 AC Katwijk

E-mail: ledenadministratie@ovkatwijkaanzee.nl