Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Nieuws

Route Oranjetour

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Route Oranjetour

In de kaart hieronder is de route van de Oranjetour weergegeven met de blauw/paarse lijn. De blauwe lijn is de heenweg richting Noordwijk en de paarse lijn is het vervolg van de route van Noordwijk af, terug richting Katwijk.

De route is onder voorbehoud van wegwerkzaamheden / afsluitingen.

Rectificatie Jeugdviswedstrijd: opgeven bij Ons Stekkie

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Rectificatie Jeugdviswedstrijd: opgeven bij Ons Stekkie

Op vrijdagavond 28 april kan de jeugd weer een hengeltje uitgooien in de vijver aan de Helmbergweg, tijdens de jaarlijkse jeugdviswedstrijd. Anders dan in het programmaboekje aangegeven, wordt deze activiteit in samenwerking met Hengelsport Ons Stekkie georganiseerd.

Ons Stekkie is een initiatief van Stichting Jan Exploitatie Maatschappelijke Doelen en sponsort deze activiteit.

Deelnemers met een geldig inschrijfformulier hebben bij de wedstrijd een vaste stek en ontvangen gratis lokvoer en een doosje maaien van ONS STEKKIE Haven 7 in de Zwaaikom. Het inschrijfformulier kan worden opgehaald bij Ons Stekkie in de Zwaaikom. Zij zijn hier te vinden:

Geen programmaboekje ontvangen?

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Geen programmaboekje ontvangen?

Deze week valt ons programmaboekje bij u op de deurmat! Het boekje wordt tegelijkertijd met de Katwijk Speciaal, de Rijnsburger en de Valkenburger bezorgd. Naast ons feestprogramma staan er ook de welbekende kermisbonnen in en een kleurplaat die op Koningsdag bij Montmartre (plein Farèlschool, Koninginneweg) ingeleverd kan worden. Je kunt er namelijk een prijs mee winnen!


Stel nou dat het boekje niet wordt bezorgd? Omdat er bijvoorbeeld een Nee/Nee of een Nee/Ja sticker op uw brievenbus zit geplakt. Of omdat de krantenbezorger zelf een enorme stapel kermisbonnen wil gebruiken (geintje, natuurlijk). Dan zijn er twee manieren om het programmaboekje toch te kunnen lezen.

Wat je kunt doen:

 1. Je bekijkt de digitale versie van het programmaboekje hier.
 1. Je haalt jouw eigen exemplaar bij één van de uitgiftepunten in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg.

De locaties waar de boekjes vanaf vrijdag 14 april af te halen zijn:

 • VVV Katwijk
 • Camping noord en zuid
 • De bibliotheek
 • Het gemeentehuis
 • De jachthaven
 • De Burcht (Rijnsburg)
 • Het Dorpshuis (Valkenburg)

Het programma is nu in uw bezit, het maken van de dagplanning op Koningsdag kan beginnen! Wij wensen jullie allemaal een schitterende feestweek.

Geef je op voor de Oranjetour!

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Geef je op voor de Oranjetour!

Het is nog een kleine maand wachten, maar zaterdag 22 april is het dan eindelijk weer zo ver. De Oranjetour! Een dag vol activiteiten voor kinderen met een beperking, met als afsluiter van de dag een rondrit in een mooie en/of bijzondere wagen!

Dit jaar wordt de Oranjetour gehouden in de Redschuur van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, bij parkeerplaats noord. Het programma begint om 10.00 uur en is rond 15.00 uur afgelopen.

Deelnemers
De aanmeldingen voor de Oranjetour gaan snel. Dus wacht niet te lang en geef je op bij Arina (arina@ovkatwijkaanzee.nl)! Dit wil je niet missen, want:

 • je houdt wel van een feestje
 • je wilt de spiksplinternieuwe reddingsboot wel eens van dichtbij bekijken
 • je bent een kei in het lopen van de polonaise
 • je bent benieuwd in welke mooie auto je dit jaar mee mag rijden

Chauffeurs
Uiteraard kan een Oranjetour geen tour zijn zonder onze gezellige chauffeurs. Ook dit jaar worden zij weer verwend met een broodje haring en lekker gebakken kibbeling. Bij aankomst ontvangen zij een kopje koffie met een Kattuks Knippie. Mocht u in het bezit zijn van een mooie of bijzondere wagen, dan kunt u zich opgeven bij Arina van der Bent (arina@ovkatwijkaanzee.nl).

Bestuursleden ontvangen oorkonde na jarenlange inzet

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Bestuursleden ontvangen oorkonde na jarenlange inzet

Tijdens de algemene ledenvergadering van woensdagavond 22 maart hebben wij afscheid genomen van een club zeer toegewijde bestuursleden, die zich jarenlang met hart en ziel hebben ingezet als bestuurslid van onze vereniging. Twee van de aftredende bestuursleden zijn Arie en Koos. De mannen werden deze avond nog eens extra in het zonnetje gezet door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Zij ontvingen een oorkonde, speldje en erepenning voor hun jarenlange inzet.

Naast Arie en Koos hebben wij tijdens de ALV ook van Gerard, Jan, Henk, Tineke, Pieter en Joan afscheid genomen. Wij bedanken hen dan ook voor de mooie tijd bij de vereniging en hopen nog regelmatig op jullie kunde en kennis een beroep te mogen doen. Joan zal dit jaar nog druk in de weer zijn met de Oranjefeesten, dus grote kans dat u haar nog ziet rondlopen op Koningsdag.

Tevens hebben wij drie zeer enthousiaste mannen mogen verwelkomen in ons bestuur, namelijk Johan, Floor en Robert. Wij heten jullie van harte welkom in ons bestuur en wensen jullie nog vele mooie jaren als bestuurslid bij Oranjevereniging Katwijk aan Zee.

‘Lied voor de koning’ ter ere van verjaardag ZKH

ByonwithReacties uitgeschakeld voor ‘Lied voor de koning’ ter ere van verjaardag ZKH

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) van zaterdag 11 maart is er een lied gepresenteerd, ter ere van de 50ste verjaardag van Koning Willem-Alexander. Ook is er een feestelijk kinderlied geschreven. Dit lied zal in 2017 nog niet worden gezongen tijdens de aubade. Nieuwsgierig hoe het Lied voor de koning klinkt? Klik dan hier voor het YouTube filmpje.

Algemene ledenvergadering 22 maart

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Algemene ledenvergadering 22 maart

Wij nodigen u uit voor onze algemene ledenvergadering, dat plaatsvindt op woensdagavond 22 maart, om 19.30 uur in de grote vergaderzaal van de Rabobank (Rogstraat 2). Ingang is aan de zijde van de Haringkade.

Er zal worden teruggeblikt op het afgelopen jaar, nieuwe bestuursleden worden aan u voorgesteld en uiteraard kijken we ook weer vooruit naar de feestweek van 2017. Dit allemaal onder het genot van een bakje koffie en na de officiële sluiting zal er nog een loterijtje plaatsvinden.

Graag zien wij u volgende week op onze ALV 2017!

Agenda

1. Opening door de voorzitter.
2. Vaststellen van de agenda.
3. Notulen Algemene Ledenvergadering 2016.
4. Jaarverslag 2016 door de secretaris.
5. Samenstelling bestuur.
6. Financieel verslag door de penningmeester.
7. Verslag kascontrolecommissie en decharge bestuur.
8. Benoeming kascontrolecommissie.
9. Evenementen in de Feestweek en op Koningsdag (suggesties kunt u tijdens de vergadering aan het bestuur kenbaar maken).
10. Rondvraag.
11. Sluiting officiële gedeelte.
12. PAUZE: verkoop loten en een hapje en drankje.
13. Uitslag verloting.
14. Sluiting door de voorzitter en zingen van het Wilhelmus.

Het bestuur van OVKAZ wenst u een prettige avond toe.

Wie wordt de taartbakartiest van 2017?

ByonwithReacties uitgeschakeld voor Wie wordt de taartbakartiest van 2017?

Taartenbaksters en taartenbakkers opgelet! De Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseert een taartenbakwedstrijd. Vroeger kenden wij dit evenement onder de naam Miss Baksel. De laatste jaren heeft het taartenbakken echter zo’n vlucht genomen, mede door de programma’s op tv, dat de naam Miss Baksel niet meer in aanmerking komt.

Tegenwoordig laten hobbyisten zelfs befaamde banketbakkers versteld staan. Heb jij / heeft u het kneden, roeren, afmeten, bakken, versieren, glaceren in de vingers.. durft u de strijd aan… meld u dan aan bij Joan Boot – joan@ovkatwijkaanzee.nl

Spelregels:

 • Het thema voor de taart is (uiteraard) verbondenheid met het Koningshuis.
 • De taart kan worden ingeleverd op vrijdag 5 mei 2017, om 09.00 uur bij het Anker op de Voorstraat 74 – Katwijk aan Zee
 • De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats rond 09.45 uur.
 • Er wordt gejureerd op de smaak en het uiterlijk (voor beide categorieën is een prijs).

Indien gewenst mag u uw creatie weer mee naar huis nemen, zodat u er zelf ook thuis van kunt genieten.

Legt u beslag op de eerste prijs? Of wilt u juist zien wat iedereen er van gebakken heeft? Kom dan naar de Seniorenochtend. Het wordt een ochtend om uw vingers bij af te likken! Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar.

PARTNERS & SPONSOREN