Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Expositie 75 jaar bevrijding – Katwijk en Valkenburg in oorlog gaat door!

juli 2021 – Huis van Oranje en Noordzee Zomerfestival slaan de handen in één

Het gaat uiteindelijk toch lukken! In samenwerking met het Noordzee Zomerfestival wordt na 3x uitgesteld te zijn geweest alsnog de expositie 75 jaar bevrijding georganiseerd.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het verhaal doorvertellen in een educatieve setting waarbij diverse generaties elkaar ontmoeten is essentieel. Een eenmalig en unieke activiteit die gratis toegankelijk is voor de jeugdigen, jongeren, volwassenen, senioren, toeristen, als onderdeel van de bredere programmering van 75 jaar vrijheid. In de expositie krijgt het verhaal van verzet, Engelandvaarders en bevrijding een bijzonder gezicht.

De expositie zal bestaan uit zeer veel foto en beeldmateriaal van o.a. de meidagen in 1940 de Atlantikwal, het verzet en van de ontsnappingspogingen van de Engelandvaarders en natuurlijk de bevrijding. De koopvaardij in oorlogstijd wordt belicht en een prachtige fotoreeks ‘Dit mag nooit meer’. Uiteraard zijn alle dorpskernen van de Gemeente Katwijk vertegenwoordigd en zullen ook foto’s en film van Rijnsburg en Valkenburg geëxposeerd  worden.

Waar       : in de tent van het Noordzee Zomer Festival

Wanneer: 5 t/m 14 augustus vanaf 11:00 uur t/m 17:00 uur

Toegang  : gratis.

 

 

 

 

Deze unieke expositie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fonds 1818
Huis van Oranje
Stichting oud Valkenburg
Vereniging oud Rijnsburg
Welzijnskwartier
Museum Engelandvaarders
Genootschap oud Katwijk
Welzijnskwartier
Katwijks Museum
Stichting Monument Engelandvaarders Katwijk
Vincent van den Hoven (fotograaf/filmer)
Hubert Nijgh
Locatie: Strandplein, (Huis van Oranje)

 

Ook al wel eens wat terug willen doen voor Katwijk aan Zee?

De Oranjevereniging Katwijk aan Zee is altijd op zoek naar mensen die willen bijdragen aan mooie evenementen. Wij hebben voor iedereen wel iets leuks om te doen! Meld je aan en wij nemen telefonisch contact op.