Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Katwijk On Ice

 

Plannen voor ijsbaan in Katwijk springlevend

 

Er is al heel vaak over gepraat, maar dit jaar gaat het er van komen, een schaatsbaan in het centrum van Katwijk aan Zee.
Van 9 december 2022 tot en met 7 januari 2023 wordt het Andreasplein in kerstsferen gehuld met kerststalletjes, horeca, een enorme kerstboom en Katwijk On Ice, een overdekte schaatsbaan van 400 vierkante meter die geen energie verbruikt maar wel echte ijspret geeft.

Katwijk On ICE
Een aantal Katwijkse ondernemers namen deze zomer het voortouw voor Katwijk On Ice. Het doel was een maand lang een ijsbaan exploiteren in Katwijk waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen waarvan de belangrijkste Kika is.
Een ongekend aantal partijen sloeg de handen ineen om dit initiatief waar te maken.
De Oranje Vereniging Katwijk aan Zee, stichting Bruisende Events en het Noordzee Zomerfestival besloten het initiatief van de Kippenloop te ondersteunen. Gezamenlijk richtten zij de stichting Katwijk on Ice op. Daarnaast werd het initiatief direct omarmd door de winkeliersvereniging Zeezijde.
Ook de gemeente Katwijk was direct enthousiast. Burgemeester en Wethouders schaarden zich achter het plan en vergunningen werden aangevraagd. Ondanks de lopende procedures heeft Katwijk On Ice nu groen licht gekregen en is de voorbereiding gestart. De medewerkers bij Katwijk On Ice werken er op vrijwillige basis, zodat er meer geld over blijft voor de goede doelen.

Glice
Er komt op het Andreasplein een overdekte ijsbaan van kunststof met een oppervlak van 400 vierkante meter. Deze nieuwe Zwitserse technologie met de naam Glice heeft de eigenschappen van echt ijs maar is het niet. De ijsbaan is volkomen klimaatneutraal en is recyclebaar. Grote IJshockeyteams trainen wereldwijd op deze ijsbanen en een aantal Zwitserse en Duitse steden gebruikten afgelopen jaren Glice voor hun kerstmarkten. Voor Nederland heeft Katwijk de primeur met dit synthetisch ijs dat geen energie verbruikt maar wel echte ijspret geeft.

Voor iedereen
De toegang tot de Katwijk On Ice is gratis, voor het schaatsen geldt een entreeprijs. In de tent van 25 x 35 meter is, naast de ijsbaan, plaats voor horeca en schaatsverhuur. Ook kunnen bezoekers met een warm- of koud drankje en hapje genieten van winter wonderland in Katwijk.
Katwijk On Ice zal open staan voor iedereen die een rondje wil schaatsten. Daarnaast zullen scholen en bedrijven er gebruik van maken. Denk aan thema-avonden en middagen of een paar uur curling met bedrijf of vrienden groep. De opbrengst uit al die activiteiten gaat naar goede doelen. Waarvan Kika de grootste is.

Andreasplein
Katwijk On Ice komt op het Andreasplein. Een mooie ruime centraal gelegen plein dat, met zijn sfeervolle witte kerk, uitstekend kan dienen voor dit winterfeest.
Op het plein komt weer de enorme Kerstboom van de Oranje Verenging; De Amaliaboom van 15 meter hoog. De ijsbaan met zijn horeca komt in een festival tent van 25 x35 meter. De vloer van de tent zorgt er ook voor dat de ijsbaan vlak komt te liggen. Om en naast de tent komen kerstbomen en kraampjes. De ijstent wordt aangekleed als skihut en sfeervol verlicht.

Vrijwilligers

 

Er moet nog heel veel werk verricht worden om deze unieke ijsbaan mogelijk te maken. De organisatie is daarom op zoek naar vrijwilligers en sponsors. De organisatie zal sponsorpakketten ontwikkelen voor die bedrijven die Katwijk On Ice en daarmee de goede doelen willen steunen.

Kijk voor de actuele informatie op www.katwijkonice.nl en op de facebookpagina van het evenement. Sponsors en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@katwijk0nice.nl

Contact PR

Marco den Engelsman
Katwijk On ICE
info@katwijkonice.nl
www.katwijkonice.nl

0618883969