Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Rabobank Maritieme Markt 2021

april 2021 – In september toch een bruisend markt in het hart van Katwijk?

Ieder jaar is er aan de Zwaaikom een Maritieme Markt met oude ambachten, een braderie en het kanaal vol met historische schepen. Kinderen varen in de vijver met kleine bootjes die ze zelf kunnen besturen. Stationair draaiende motoren op de kant trekken veel bezoekers met name de oud schippers die de motoren nog van vroeger herkennen.

Ook de ringsteekwedstrijd van de opduwers is altijd heel spectaculair om te zien.

Als gevolg van de overheidsmaatregelen is vorig jaar de Maritieme Markt in september gehouden, waardoor alles toch op een veilige manier kon plaatsvinden. Anders van opzet maar zeker niet minder aantrekkelijk! Zo was er een anderhalve meter looproute gecreƫerd, was de braderie verlengd en waren er naast de bekende attracties ook Oldtimer vrachtwagens, die nagenoeg de gehele Prins Hendrikkade vulden. Super leuk om te zien!

Ook dit jaar is het team Maritieme Markt weer hard aan de slag gegaan met de organisatie. Alle voorbereidingen werden getroffen, maar toen in februari duidelijk werd dat een markt op Koningsdag niet haalbaar zou zijn, is besloten de Maritieme Markt wederom door te schuiven naar september.

Natuurlijk is het onzeker in welke vorm de Rabobank Maritieme Markt in september zal plaatsvinden. Vast staat wel dat de Oranjevereniging er alles aan zal doen om er weer een heel gezellig evenement van te maken.

Een boeiende en actieve markt vol met historische schepen, oude ambachten en allerlei activiteiten voor jong en oud.

Dit evenement wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door:
Afak Techniek BV

Cornelis Vrolijk Holding BV
D&W Remmelzwaal VOF
De Kledingkade
DSV verzorgd leven – De Reedery
Hollands stoffenhuis
J.J.M. Heemskerk Holding BV
L. van Duijn & Zn
Maritiem
Ouwehand Bouw Katwijk
Pannenkoekenhuis de Beslagkom
Radio Holland
Schuitemaker Vishandel
V.O.F. Sagitta
WNL marine electronics
Ymuiden stores

Zaterdag 18 september,
10.00-17.00 uur
Locatie: Zwaaikom
Pr. Hendrikkanaal