Terugblik Huis van Oranje

Bestuur van Huis van Oranje kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

Vanaf de eerste avond met de ABBA Tribute band ging het dak eraf. Ruim 1200 bezoekers jong en oud vermaakten zich met de grootste hits van de populaire Zweedse Formatie uit de jaren 70 en 80. Jongeren die nog geboren moesten worden, toen de groep er mee stopte zongen de meeste hits mee. Op Zaterdagmiddag was er na de start van een motortoer vanuit de tent, eindelijk weer een Shanty festival . Het bestuur benaderde Aad van Duijn om dit mede te organiseren. De koren Voor de Mast, Zeemanskoor Skuytevaert en Shantykoor de Zilk , zongen bijna hun longen uit hun lijf en het vooral oudere publiek zong de, met name vele visserijliedjes, volop mee. De tweede avond was een muzikaal feest van herkenning met The Clarks en look a like Elvis. Veel leuke reacties van muziekliefhebbers van boven de 40, eindelijk een avond waar aan de oudere doelgroep werd gedacht! Ruim 800 bezoekers genoten van de muziek uit de jaren 60 en 70. Met als special guest de bekende Theo van Es van The Shoes.

Op de Maandagavond werd er een swingo georganiseerd. Een soort bingo maar dan met geluidsfragmenten. Onder de bekwame leiding van Arie Nijgh en Jan Pauw werd dit een gezellige avond die voor herhaling vatbaar is.

Dinsdagavond was de tent weer bom en bom vol. De Mannen van Oranje met in hun midden de Huiszanger van Café de Bolle Jan uit Amsterdam, omringd door topmuzikanten van de Livebands van Wolter Kroes en Andre Hazes. De grootste Hollandse hits kwamen voorbij. Het laatste uurtje werd ingevuld door de talentvolle DJ Martiens. De hoogte punt van deze week was Koningsdag. Veel artiesten traden die middag op zeker 4000 duizend mensen en misschien wel meer bezochten Het Huis van Oranje. Het was een komen en gaan van feestvierders.

Het bestuur bedankt de gemeente, de media, de bezoekers, de hulpdiensten, alle vrijwilligers en speciaal de kleine groep 60 plussers die voor en na het festival zware werkzaamheden verrichtte als bijvoorbeeld het plaatsen van hekken, kabels enz. Volgend jaar zijn er extra veel handjes nodig om dit gratis festival door te laten gaan.