Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Koningsrondje op de fiets

Gezellig op de pedalen naar Huis ten Bosch Met een fietstocht van Katwijk naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag brengen we in de aanloop naar zijn verjaardag een saluut aan de jarige koning Willem-Alexander.
De tocht is uitgezet via knooppunten en kan op elk moment en op eigen gelegenheid worden gereden. De route is 41,3 kilometer lang en is daarmee geschikt voor de e-biker of de sportieve fietser zonder ondersteuning.
De fietstocht is uitgezet door de Stichting Katwijk Fietst, een onderdeel van de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk. Het eerste knooppunt 62 hangt recht tegenover het sportpark De Goerie, bij het Vlaams Friethuis De Meeuw. Vandaar gaat het over de Binnensluis, de Rijnmond en de Karel Doormanlaan/Meeuwenlaan naar het fietspad langs Overduin. Via de Cantineweg en de Wassenaarseweg rijdt u langs Panbos en richting Wassenaar.


Een lommerrijke route door dit villadorp leidt uiteindelijk naar Den Haag, waar u bij de knooppunten 32 en 33 bij Paleis Huis ten Bosch komt. De Koning viert zijn verjaardag in Emmen, dus die is op Koningsdag niet te bezoeken.
Ervaren Knooppuntengebruikers kunnen de route ook vinden in de app van fietsknoop.nl
Wanneer: zelf te bepalen welke dag en tijd
Startlocatie: Sportpark De Goerie