Voorwoord van het bestuur

KATWIJK VIERT WEER GROOTS “KONINGSDAG

Twee jaar lang is Koningsdag op beperkte wijze gevierd. Dit jaar kunnen we echter weer als vanouds en op grootse wijze de verjaardag van onze Koning Willem Alexander vieren!

Wat zal het een feest zijn om op de Aubade weer met zijn allen, samen met D.V.S., het “Wilhelmus” en onze vaderlandse liederen te kunnen zingen.

Uw Oranjevereniging pakt dit jaar weer groots uit!

Voor kinderen, jeugd, volwassenen, ouderen met of zonder beperking hebben wij weer een zeer gevarieerd programma. Op Koningsdag zelf zal het feestterrein de ruimte beslaan tussen vuurtoren en brandweerkazerne met veel leuke activiteiten. Natuurlijk zal ook de Rabobank Maritieme Markt niet ontbreken als cultureel centrum met de vele sleepboten en het Huis van Oranje op het Strandplein als muzikaal hoogtepunt.

Natuurlijk mag in deze periode de herdenking van 4 mei niet ontbreken. Op deze dag staan we stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen die daarop volgden. De momenten van stilte zullen ons doen beseffen wat het leed van vele duizenden was en is en wat het betekent om in vrijheid te mogen leven. Onze gedachten gaan daarbij natuurlijk ook uit naar de vele slachtoffers van de Russische aanval op Oekraïne.

Bij feest hoort versiering en dus steekt u allen de vlag uit, versiert u uw straat met vlaggetjes en tooit u met oranje.

Leve de Koning!

Namens de Oranjevereniging van Katwijk aan Zee,

Harry Minnee, Voorzitter