Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Voorwoord van het bestuur

HIERBIJ BIED IK U ONS PROGRAMMA AAN VAN KONINGSDAG 2020

Het feest van Koningsdag zal ook dit jaar weer groots gevierd worden in Katwijk. Ons Koningshuis neemt in onze woonplaats een bijzondere plaats in. Dat willen we dan ook samen met u op een bijzondere manier gestalte geven.

Ook dit jaar weer hebben wij een totaal programma neer kunnen zetten voor jong en oud. U vindt de meeste activiteiten natuurlijk op de bekende feestterreinen rondom Boulevard/Princestraat en het Prins Hendrikkanaal. Het Kanaal is dit jaar uitgebreid tot aan de brandweergarage en heeft nu de maximale grootte bereikt. Uiteraard vervullen de maritieme zaken hier de hoofdrol en is het voor iedereen ook de plek voor herkenning en ontmoeting. Veel bestaande succesvolle en nieuwe activiteiten zullen ook dit jaar weer de tienduizenden bezoekers een fantastische dag bezorgen.

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat we bevrijd zijn van onze bezetters uit 1940 tot 1945. Zeer belangrijk is het om dit 75 jarig jubileum van de vrijheid op 5 mei te vieren en op 4 mei te gedenken. Opdat wij niet vergeten wat de prijs van de vrijheid is geweest. Samen met onze collega Oranjeverenigingen wordt grote aandacht besteed om te komen tot een fantastisch jubileum bevrijdingsprogramma.

Via de bevrijdingskrant en andere kanalen zult u hiervan op de hoogte worden gebracht. Als opening van dit vrijheidsfeest zal onze jaarlijkse taptoe van het Andreasplein verhuizen naar v.v. Quick Boys. De allerbeste korpsen van Nederland zullen hier acte de préséance geven.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoren, vrijwilligers, de medewerking van de gemeente en de bijdragen van onze leden. Waarvoor onze hartelijke dank.

Als tijdens de feestdagen vanuit de huizen uitbundig  gevlagd wordt en de straten versierd worden met oranje of met rood wit blauwe vlaggetjes zal dat de feestvreugde zeker verhogen.

Namens de Oranjevereniging van Katwijk aan Zee

Harry Minnee, Voorzitter

Bij dit evenement worden video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Wij wensen u een mooi Oranjefeest toe.

 

Harry Minnee,

Voorzitter van de Oranjevereniging van Katwijk aan Zee

PARTNERS & SPONSOREN