Doorgaan naar artikel Ga naar voettekst

Even voorstellen, Nieuwe voorzitter Oranjevereniging Katwijk aan Zee

Mijn naam is Willem van Duijn, geboren op 8-12-1956
Ik ben 44 jaar getrouwd met Corrie van Leeuwen. We hebben een zoon en een dochter, die beiden met hun partner en onze kleinkinderen in Katwijk wonen.


Ik heb bestuurskunde (drs) en public controlling (MPC) gestudeerd op de Erasmus Universiteit.

In mijn werkzame leven ben ik directeur-bestuurder geweest van de Noordwijkse Woningstichting en wooncorporatie Stek, wethouder in de gemeente Katwijk en heb ik diverse directiefuncties gehad bij gemeenten, zoals concerncontroller in de gemeente Haarlem en directeur middelen in de gemeente Leidschendam.
Sinds december 2022 ben ik gepensioneerd.

Ook maatschappelijk heb ik altijd geprobeerd mijn steentje bij te dragen aan de Katwijkse samenleving. Zo ben ik kerkvoogd geweest van de gereformeerde kerk in Katwijk aan den Rijn (1985 t/m 2006), voorzitter van  CDA – Katwijk (1999-2005), bestuurslid van Tripodia (2004-2010 ) en bestuurslid bij Quick Boys (2016-2018).

Sport is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Als pupil ben ik gestart bij Quickboys en heb daar altijd in de selectie elftallen gespeeld. Op mijn 24 jaar ben ik marathons gaan schaatsten en heb in 1985, 1986 en 1997 de Elfstedentocht gereden. Op dit moment zijn wij vooral actief met fietsen, wandelen en crossfit.


Vorig jaar mei 2022 werd ik benaderd door het bestuur van de Oranjevereniging met de vraag of ik voorzitter wil worden. Sinds september 2022 draai ik mee met de bestuursvergaderingen. Inmiddels ben ik door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot bestuurder van de Oranjevereniging en in mei 2023 ben ik door het door het bestuur benoemd tot voorzitter.
Ik zie verschillende opgaven voor het bestuur van de Oranjevereniging, die samengevat kunnen worden in het ‘toekomstbestendig houden van de organisatie van de koningsfeesten in Katwijk aan Zee’.  De eisen die de gemeente Katwijk stelt aan de organisatie van de Koningsfeesten worden steeds zwaarder en vergen veel van de bestuursleden.
Ik ga mijn best doen om samen met het bestuur te komen tot organisatorische maatregelen  die daar een oplossing voor bieden en leiden tot de gewenste toekomstbestendigheid.